figuur
 

inleiding

boeken

auteurs

distributie

links

contact

nieuw

All you need is lef

Freek Neirynck gebruikte zijn dubbele professionele achtergrond van journalistiek werk (geschreven pers, radio en televisie…) en theater schrijven (gespeeld in 29 landen) om het literaire genre ‘biodrama’ te ontwikkelen en schreef theatrale biografieën over ondermeer internationale operadiva Vina Bovy, stichter van de socialistische beweging in Vlaanderen Edward Anseele, spinmachinesmokkelaar en katoenbaron Lieven Bauwens, fotopapier- en bakelietuitvinder Leo Baekeland...

Maar hij schreef ook “De Kid – uit het leven van Charlie Chaplin” als biografie in romanvorm.

Gedurende meer dan tien jaar deed hij research (ondermeer wekenlang in Liverpool zelf) naar hoe de weinig beschreven adolescentie en tienerjaren zouden verlopen zijn bij jonge mensen als John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr... samen de Liverpoolse Fab Four, The Beatles.

Rond de verzamelde historisch juiste basisinformatie (wettelijke stukken, geautoriseerd biografisch en discografisch materiaal, orale overleveringen opgetekend bij mensen die hen persoonlijk kenden…) bouwde hij in dit boek een slechts gedeeltelijk gefantaseerd verhaal uit dat zowel met realia als met fictie-ingrediënten speelt. Zo ontstond een zeer boeiend boek over talent, doorzettingsvermogen, het enorme potentieel van de jeugd… en dat allemaal lichtjes gesausd met het nodige lef. Vandaar ook de titel die uiteraard een parafrase is op één van hun bekendste songs...

“Ik heb een prozaïsch handboek willen schrijven voor tieners, adolescenten en (jong)volwassenen. Een receptenboek voor creativiteit, geloof in zichzelf, doorzettingsvermogen, ambitie... tot en met zelfdiscipline en vooral gekoesterde lef. Een ode aan de solidariteit ook. Een getuigenis, in het verhaal van exemplarische anderen, over wat je kunt bereiken als je samen op je collectieve doel afgaat.”

(Freek Neirynck )

De auteur gaf elk hoofdstuk de titel van een Beatles-song mee die een relatie heeft met de tekst van die episode. Hij suggereert de lezer die song te beluisteren bij de lectuur van dat deel van het boek.

auteur: Freek Neirynck

Artus uitgevers

spatie

 

All you need is lef

All you need is lef

auteur: Freek Neirynck

 • Prijs:
  17,95
 • ISBN:
  9789079048373
 • uitvoering:
  paperback
 • aantal pagina's:
  256

spatie

spatie
 
figuur
 
 
spatie
 
Copyright Artus uitgevers - 2007 - info@artus.be
Voorpagina Inleiding Boeken Auteurs Distributie Links Contact Nieuw