figuur
 

inleiding

boeken

auteurs

distributie

links

contact

nieuw

Syriëstrijder tegen wil en dank

Hoe gevaarlijk is radicalisme?

Dit is het relaas van een Belgische vader die op zoek gaat naar zijn zoon, die door sharia4belgium overtuigd werd om in Syrië te gaan strijden. Het is een menselijk verhaal en tegelijk een avontuurlijk verhaal want de zoektocht is een riskante onderneming in oorlogsgebied Syrië. Met gevaar voor eigen leven wil de vader zijn doel bereiken: zijn zoon Jejoen terugvinden.

Jejoen Bontinck is een normale jongen, sportief, levenslustig, atletisch en geïnteresseerd in vrijwilligerswerk. Tot hij in de ban komt van sharia4belgium en moslimbroeder wordt. Als 18-jarige belandt hij als vrijheidsstrijder in Syrië dat in volle revolutie verkeert.

Vader Dimitri Bontinck brengt een boeiend, openhartig en menselijk relaas van zijn zoektocht naar zijn zoon in oorlogsgebied. Hij is op zoek naar het antwoord op vele vragen. Waarom trekken Belgische jongeren naar Syrië als vrijheidsstrijder? Hoe gevaarlijk is radicalisme?

Het verhaal van Dimitri Bontinck toont helaas aan dat steeds meer jongeren, niet alleen van allochtoonse afkomst, verdwalen in de loze roep van radicale groeperingen in onze samenleving. Waarom slagen we er niet in om waarden en normen van verschillende culturen samen te brengen op een vredelievende manier?

Het is een harde aanklacht van een echt gebeurde zoektocht, die leest als een thriller en iedereen naar het hart grijpt. Dit is geen roman, maar het verslag van een echt gebeurde zoektocht die tot de dag van vandaag nog niet ten einde is.

auteur: Dimitri Bontinck

Artus uitgevers

spatie

 

Syriëstrijder tegen wil en dank

Syriëstrijder tegen wil en dank

auteur: Dimitri Bontinck

 • Prijs:
  18,95
 • ISBN:
  9789079048366
 • uitvoering:
  paperback
 • aantal pagina's:
  208

spatie

spatie
 
figuur
 
 
spatie
 
Copyright Artus uitgevers - 2007 - info@artus.be
Voorpagina Inleiding Boeken Auteurs Distributie Links Contact Nieuw