figuur
 

boeken

auteurs

distributie

links

contact

nieuw

spatie

Uitgeverij Artus

 

Artus uitgevers is gegroeid uit succesvolle kunstboeken, waaronder uitgaven over Antoon Van Dyck en Pieter Paul Rubens. Veel aandacht gaat in het fonds van Artus uitgevers uit naar het leven in en om de stad Antwerpen. Een ode aan de stad, een blik op t schoonste zicht van t stad, een wandelgids die een leidraad vormt voor je bezoek aan Antwerpen, het verhaal van een varende ambassadeur, de geschiedenis van het traditioneel volkspoppentheater, gegevens en verhalen van/over bekende en minder bekende Antwerpenaren/of geadopteerden, de plaatselijke misdaad, enz

Wie Antwerpen zegt, denkt automatisch aan de Schelde, of is het andersom??? Of het nu over zeemonumenten, Sinjoren of frieten gaat, het zal in Antwerpen nooit meer zijn zoals in het jaar 1900, toen je nog ongehinderd over de de Keyserlei kon flaneren. Voltaire zoekt naar de oplossing van de plaatselijke misdaad, al heeft de misdaad meer en meer een Europees tintje. De aandachtige lezer heeft allicht begrepen dat hier een allusie naar de uitgegeven boeken wordt gemaakt.

spatie spatie

 

In het Europa van vandaag en morgen dienen we zorg te dragen voor het plaatselijke dialect. Vandaar is het Antwaarps als taal een belangrijk gegeven in het boekenfonds van Artus uitgevers. Doormiddel van een verklarend Antwaarps-Nederlands woordenboek en een Antwerps dialectenwoordenboek krijgt de lezer een inzicht in het sappige Antwerpse woordgebruik. Andere dialecten komen aan bod in het Vlaams dialectenwoordenboek, het West-Vlaams zakwoordenboek, het Bargoens zakwoordenboek, het Gents zakwoordenboek en het Gents zegswijzenboek.

Nieuw zijn de belevenissen van een Syristrijder (tegen wil en dank) en een boek over het Schoonselhof, het Antwerpse Pre Lachaise. Wil je meer weten over de jeugdjaren van The Beatles? In 'Alle you need is lef' kom je hierover meer te weten

Met 55 HEROES, een Encyclopedie van de friet en een nieuwe thriller De Straffelozen over verborgen nazi-rekeningen krijgt het Artus-fonds een mooie aanvulling. In het fonds van Artus uitgevers is ook plaats voor geschiedenis en ook het kinderboek en strips wordt niet vergeten. U ziet, het fonds Artus uitgevers is meer dan Antwerpen alleen. Het tracht een grote verscheidenheid aan uitgaven te brengen voor een groot lezerspubliek.

 

Artus uitgevers

spatie
 
figuur
 
 
spatie
 
Copyright Artus uitgevers - 2007 - info@artus.be
Voorpagina Inleiding Boeken Auteurs Distributie Links Contact Nieuw