figuur
 

inleiding

boeken

auteurs

distributie

links

contact

nieuw

Magritte en 'Het Maldoror' boek

Geert van Bruaene is een vrij onbekende figuur voor het grote publiek, dit ondanks het feit dat hij een goed acteur was, de Duitse expressionisten (en surrealisten avant-la-lettre) Gustav Klimt en Paul Klee wereldkundig heeft gemaakt, de hele Brusselse surrealistische scène (vooral René Magritte) in heel grote mate heeft beïnvloed en als het ware de babysitter was bij de wieg van de Cobrabeweging.

Daarenboven was hij de galeriehouder die o.a. Constant Permeke bekend maakte, het eerste schilderij van René Magritte verkocht enz...

Van Geert Van Bruaene blijft vandaag de dag nog altijd een belangrijk monument over in de vorm van een cultureel-historisch café: “Het Goudblommeke in Papier – La Fleur en Papier Doré” (Cellebroersstraat 53/57 te 1000 Brussel), een gezellig oord dat hij schiep en nog intact is overgebleven. Dichterarchitect Albert Bontridder zei daarover: “Hoe is het mogelijk dat iemand met zoveel antikunst, zo’n schitterend kunstwerk heeft gemaakt. Reden te over dus om deze figuur weer levend te maken en zijn turbulent leven om te zetten in een stripverhaal die de belangrijkste periodes van zijn leven beschrijft.

Alles wordt geënt op waar gebeurde feiten en geplaatst in de reële geschiedenis van Brussel, zij het dan enigszins geromantiseerd. Daniels en Verbiest hechten enorm veel belang aan het menselijke aspect van hun personages, want juist hierdoor kan de lezer zich vereenzelvigen met één of meerdere van de figuren. Vermits de personages op bestaande mensen zijn geënt, is juist dat menselijke en authentieke belangrijk .

Men zou dus kunnen stellen: Het leven van Geert van Bruaene zoals het misschien had kunnen zijn…

Dit boek verscheen in drie talen:

 • Nederlands: Magritte en 'Het Maldoror' boek, isbn: 9789079048229
 • Frans: Magritte et les chants de Maldoror, isbn:9789079048236
 • Engels: Magritte and the Maldoror book , isbn: 978907904824

 

auteur: Danny Verbiest en De Marck

Artus uitgevers

spatie

 

Magritte en 'Het Maldoror' boek

Magritte en 'Het Maldoror' boek

auteur: Danny Verbiest en De Marck

 • Prijs:
  14,95
 • status:
  Verschenen
 • ISBN:
  9789079048229
 • uitvoering:
  Hardcover
 • aantal pagina's:
  48

spatie

spatie
 
figuur
 
 
spatie
 
Copyright Artus uitgevers - 2007 - info@artus.be
Voorpagina Inleiding Boeken Auteurs Distributie Links Contact Nieuw