figuur
 

inleiding

boeken

auteurs

distributie

links

contact

nieuw

55 HEROES

Hulde aan 55 Antwerpse helden.

Een standbeeld is een openbaar eerbetoon. Aan een persoon of een gebeurtenis, die een belangrijke periode uit het verleden getekend heeft. Het zijn ijkpunten voor een regio- of stadsbezoek. Auteur Freddy Michiels selecteerde 55 standbeelden uit het Antwerps stadsbeeld, die een bijzondere betekenis hebben. Hij zocht naar het verhaal achter elk van deze standbeelden en verzamelde merkwaardige achtergronden, het verhaal van 55 helden die hun stempel gedrukt hebben op ons land en op de Scheldestad in het bijzonder. Boeiende verhalen die – dankzij de treffende fotografie van Marc Wouters – mooi in beeld gebracht worden.

Er zijn verschillende motieven om iets of iemand te eren via een standbeeld. Ooit zei de legendarische stadsgids George Van Cauwenbergh: “Ongelooflijk hoeveel standbeelden Antwerpen telt van belangrijke mensen. Jammer dat zo weinig mensen weten wie zij zijn.”

De standbeelden in Antwerpen verbergen nog vele andere verhalen die een verrassend beeld scheppen van de gehuldigde figuren. Zij worden in het boek op een leuke manier beschreven, geïllustreerd met prachtige foto’s. De essentie van de Nederlandse teksten worden ook vertaald naar het Frans en het Engels.

auteur: Freddy Michiels

Artus uitgevers

spatie

 

55 HEROES

55 HEROES

auteur: Freddy Michiels

 • Prijs:
  29,9
 • status:
  verschenen
 • ISBN:
  9789079048410
 • uitvoering:
  paperback
 • aantal pagina's:
  256
 • illustraties:
  ja

spatie

spatie
 
figuur
 
 
spatie
 
Copyright Artus uitgevers - 2007 - info@artus.be
Voorpagina Inleiding Boeken Auteurs Distributie Links Contact Nieuw