figuur
 

inleiding

boeken

auteurs

distributie

links

contact

nieuw

Boon(tje) en ik op Dagblad Vooruit

In “BOON(tje) en ik op Dagblad Vooruit” beschrijft de Gentse auteur Freek Neirynck plastisch en met de nodige humor, zelfrelativering maar ook situationeel gedetailleerd de periode in het vierde kwart van vorige eeuw, waarin hij als beginnend journalist solliciteerde en te werk gesteld werd op het in 1978 verdwenen Dagblad Vooruit (later overgegaan in De Morgen) en dat in 1884 gesticht werd door de Gentse socialistische voorman Edward Anseele sr, oorspronkelijk als verkiezingsdrukwerk.

Op zijn eerste dag op de krant ontmoet Neirynck er – anekdotisch nogal spectaculair - de Vlaamse auteur waarvan hij alles gelezen en soms herlezen heeft en waar hij bijna idolaat naar opkijkt: de Aalsterse schrijver/plastisch kunstenaar Louis Paul Boon, die er werkt als eindredacteur van de gerenommeerde kunstenpagina Geestesleven, als cartoonist van “Wat een leven” en scribent van het dagelijkse cursiefje Boontje.

“BOON(tje) en ik op Dagblad Vooruit” is een kroniek van een periode in het leven van Louis Paul Boon die nooit eerder zo in detail beschreven werd”, getuigt Bob Van De Voorde, toenmalig hoofdredacteur van de Gentse krant. Neirynck was dan ook een bevoorrechte getuige van Boons niet onopgemerkt verkeer op de redactie.

Hun kantoren grensden aan elkaar. Maar het boek situeert ook zeer goed hoe er in de vorige eeuw met uiterst beperkte middelen en in nu als amateuristisch te omschrijven omstandigheden elke dag een dagblad gemaakt werd door een handjevol journalisten.

auteur: Freek Neirynck

Artus uitgevers

spatie

 

Boon(tje) en ik op Dagblad Vooruit

Boon(tje) en ik op Dagblad Vooruit

auteur: Freek Neirynck

 • Prijs:
  19,95
 • status:
  Verschenen
 • ISBN:
  9789079048212
 • uitvoering:
  Hard-cover
 • formaat:
  16 x 21 cm
 • aantal pagina's:
  104
 • illustraties:
  ja

spatie

spatie
 
figuur
 
 
spatie
 
Copyright Artus uitgevers - 2007 - info@artus.be
Voorpagina Inleiding Boeken Auteurs Distributie Links Contact Nieuw