figuur
 

inleiding

boeken

auteurs

distributie

links

contact

nieuw

Het Reuzenrad

In Het Reuzenrad gaat Paul op zoek naar zijn ‘American Dream’ in een New York dat veranderd lijkt. “De drankjes zijn nog even duur als vroeger maar plots heeft er niemand nog dorst.” Hij begint elke dag tevergeefs van nul, en zweeft van de ene luchtbel in de andere. Wanneer Paul tien jaar later gehuwd is en een vaste job heeft, lijkt er weinig reden tot klagen. Maar Paul blijft dromen van de onwerkelijkheid die hij achterliet in New York.

De belofte die zijn moeder hem vroeger maakte – “Als je later groot bent, kan je zijn wat je maar wilt.” – blijkt niet te stroken met de realiteit. Deze schijnbaar pessimistische plot is typerend voor de opzet van auteur Frederick Morel.

Het Reuzenrad is een roman die je doet twijfelen tussen droom en werkelijkheid. Het is een roman van vervlogen verlangens en onvervulde verwachtingen “in een stad waar alle romantiek al lang naar Californië is gevlucht”. Annelies Verbeke noemt het “een verhaal over iemand die met zijn hele bestaan verbonden raakt, of misschien wel geïnfecteerd wordt, door de metropool.”

SYNOPSIS

“The Ferris Wheel is extremely readable and an accurate sign o’ the times. Frederick Morel writes and behaves like a schizophrenic New Yorker, hiding behind his alter ego, Paul. The Ferris Wheel is a portrait of America today: ephemeral, full of scattered dreams and disillusions. It’s the everlasting tune of home: the decline of the American Promise. The Ferris Wheel confronts us with the feeling that in New York freedom is like too many choices.” (Björn Soenens)

The Ferris Wheel, het debuut van Frederick Morel, is een typische 'New York-roman', geschreven door een Gentenaar, en oorspronkelijk gepubliceerd door The Knives Forks and Spoons Press in Liverpool. Deze uitgeverij is ondertussen geselecteerd voor de prestigieuze Michael Marks award, uitgereikt door de British Library: www.bl.uk/poetrypamphlets/publishers.html.

Het Reuzenrad keert terug naar de New York Brat Pack van de jaren tachtig, niet enkel in stijl en gewiekst taalgebruik, maar ook in narratieve technieken die door de fans direct herkend zullen worden. De roman is een opeenvolging van flashbacks, flashforwards en flashes-naar-eender-waar. Het ideaalbeeld van the American Dream is passé, en het grandioze escapisme van American Psycho is onhaalbaar geworden.

auteur: Frederick Morel

Artus uitgevers

spatie

 

Het Reuzenrad

Het Reuzenrad

auteur: Frederick Morel

 • Prijs:
  15,95
 • ISBN:
  9789079048175
 • verschijningsdatum:
  2011-05-10
 • aantal pagina's:
  192
 • genre:
  Roman

spatie

spatie
 
figuur
 
 
spatie
 
Copyright Artus uitgevers - 2007 - info@artus.be
Voorpagina Inleiding Boeken Auteurs Distributie Links Contact Nieuw