figuur
 

inleiding

boeken

auteurs

distributie

links

contact

nieuw

Frederick Morel

verschenen boeken:

 • Het Reuzenrad
 • spatie

  spatie

  Frederick Morel

  Biografie

  Opgegroeid in Brugge maakte Morel op zijn 17de de keuze het middelbaar onderwijs om te ruilen voor een job bij Pizza Hut. Na zes maanden vloeren schrobben, zag hij echter het belang van een basisdiploma in.

  Morel besloot vervolgens Germaanse Talen te studeren aan de UGent, waar hij na het eerste jaar compleet de mist in te gaan, telkens schitterende resultaten behaalde. Dat moet ook ongeveer het moment geweest zijn waarop hij besloot schrijver te worden, of het toch tenminste te proberen.

  Geïnspireerd door Hemingway trok hij door Cuba en schreef er enkele verhalen. Zijn latere reizen naar de V.S., vooral New York, maakten zo’n indruk dat hij z’n kortverhalen ging herzien en besloot een New Yorkse stadsroman te schrijven. Momenteel werkt Frederick aan een doctoraat Engelse literatuur aan de UGent, waar hij ook Engelse literatuur geeft aan eerstejaarsstudenten.

  Vlaamse Brat Pack

  Morel schreef Het Reuzenrad geheel in de stijl en de traditie van de Brat Pack. Deze groep Amerikaanse auteurs maakte vooral furore in de jaren ’80, met spraakmakend werk van onder meer Bret Easton Ellis en Jay McInerney. Veel on-Vlaamser kan een debuut niet worden, en de publicatie van The Ferris Wheel kon dan ook deels daarom op de nodige media-aandacht rekenen.

  Met de Nederlandse vertaling wil Morel bewijzen meer te zijn dan “een erg leesbaar curiosum”, zoals een van de recensies het formuleerde.

  Artus uitgevers

  spatie

  spatie
   
  figuur
   
   
  spatie
   
  Copyright Artus uitgevers - 2007 - info@artus.be
  Voorpagina Inleiding Boeken Auteurs Distributie Links Contact Nieuw