figuur
 

inleiding

boeken

auteurs

distributie

links

contact

nieuw

Paul Ilegems

verschenen boeken:

 • Frietgeheimen
 • Encyclopedie van de friet
 • spatie

  spatie

  Paul Ilegems

  °1946 te Antwerpen. Studeerde kunstgeschiedenis aan de Gentse universiteit en was van 1981 tot 2005 verbonden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen als docent kunstgeschiedenis en actuele kunst.

  In 1981 schreef hij de dichtbundel Frieten bakken als een hulde aan het frietkot, en zette samen met Jef Meert een tentoonstelling op over frietkot en friet, die tot 2005 bleef rondreizen in België en Nederland als Het Frietkotmuseum. De verzameling, voor het merendeel kunstwerken, werd integraal opgenomen in het Frietmuseum te Brugge, dat in mei 2008 zijn deuren opende.

  Over friet en frietkot publiceerde hij in 1993 De Frietkotcultuur, het laatste boek over België, gevolgd door Het Belgisch frietenboek (bij Loempia, 1994).

  In 2002 verscheen Het volkomen frietboek, een Belgische cultuurgeschiedenis (Nijgh & Van Ditmar). In 2005 verscheen bij Artus Frietgeheimen en in 2014 de Encyclopedie van de Friet.

  Hij publiceerde ook plezierverzen in diverse literaire tijdschriften, gevolgd door België – Zwitserland, ollekebollekes (samen met Drs. P, in 2006 bij Manteau), en Gammal porträten, fö? Verkenningen en rariteiten in de plezierdichterij (met en over Drs. P, in 2013 bij Voetnoot).

  Hij werkt momenteel aan een biografie over kunstenaar Fred Bervoets, waarover hij in 2008 Bervoets’ Burchtse jaren publiceerde, een boek over Bervoets’ jeugdjaren (uitg. Gemeentebestuur Zwijndrecht).

  Hij schreef verder ook allerlei artikels over hedendaagse kunst en literatuur in De Morgen, DS-magazine, K&C, Artefactum, De Parelduiker en hART.

  Artus uitgevers

  spatie

  spatie
   
  figuur
   
   
  spatie
   
  Copyright Artus uitgevers - 2007 - info@artus.be
  Voorpagina Inleiding Boeken Auteurs Distributie Links Contact Nieuw